Ölprovning och gemenskap i Mariestad 

 

Mariestad ligger mycket naturskönt vid sjön Vänern i det vackra landskapet Västergötland. Staden kallas inte utan anledning för ”Vänerns pärla”.

Vi som bor här, nära 24 000 invånare, försörjer oss bland annat på tillverkningsindustrin, då främst från de stora industrierna Electrolux och Metsä Tissue.
Handel, samt vård och omsorg är andra stora arbetsgivare.

Mariestad i dag är en spännande stad med framtidssatsningar som till exempel projekt Sjöstaden och utvecklingen av Göteborgs universitet. Det sjönära livet i Mariestad ska utvecklas än mer genom att nya bostäder, affärsstråk och rekreationsmöjligheter växer fram i hamnområdet.
Då Göteborgs universitet har etablerat sig i Mariestad finns goda möjligheter att utveckla fler program tillsammans med spännande elevträdgårdar som kommer att höja intresset för Mariestad som besöksmål.

På vår fritid har vi stora rekreationsmöjligheter både till lands och till sjöss. De båda elementen bjuder på storslagna naturupplevelser. Skärgården är helt fantastisk och många Mariestadsbor tar ofta sin båt ut till någon av ytteröarna och dess kontinentala sandstränder.

Panorama Mariestad Foto: Francis Howard

Om vi av någon anledning skulle vilja komma härifrån så finns goda kommunikationer. Europaväg 20 passerar genom kommunen och västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg går genom Töreboda 2 mil bort och Skövde, 3,5 mil härifrån. Dessutom passerar Kinnekullebanan från Hallsberg till Göteborg.

6 143 har läst detta.
© Oxhornet Mariestad. Länka gärna hit.