Ölprovning och gemenskap i Mariestad 

Home Aktiviteter Bryggeribesök och julbord 2 december – anmäl dig

Bryggeribesök och julbord 2 december – anmäl dig

Nu är det snart dags för dig och din respektive med en utflykt till Forshem och besök på Kinnekulle bryggeri och Forshems gästgiveri. Oxhornet ska äntligen besöka vårt näst närmaste högklassbryggeri.
Efter en intressant inblick i ölbryggningskonsten, under ledning av Göran Cornelius, sätter vi oss till bords vid ett av Sveriges absolut bästa julbord.
Alla ni som provat det vet att julbordet där håller högsta klass. Vi börjar med en glögg. Sedan blir det sillbordet med massor av fantastiska inläggningar.
Därefter följer kallskuret och det är inte bara tråkig skinka. Istället är det massor av olika sorters lax, viltkött i alla dess former, läckra korvar, med mera. Rökning, marinering och grillning, kombinerat med intressanta kryddningar, ger en underbara resa för smaklökarna.
Som om inte det vore nog följer det småvarma med massor av läckra och restaurangproducerade traditionella julrätter. Allt närproducerat
Därefter följer såklart efterrätten och kaffet – för dem som orkar förstås.
Den som önskar kan under julbordet välja att beställa in något öl som är producerat på Kinnekulle bryggeri.
Restaurangen i Forshem har fått flera utmärkelser, främst för sina smaker, men också för satsningen på att endast använda lokalproducerade råvaror och tillämpa matlagningsmetoden slow food. En metod som garanterar att smakerna i maten bibehålls och inte ångar bort.

Forshems Gästgiveri säger att de är Sveriges äldsta gästgivaregård med anor från 1280 då Magnus Ladulås föreskrev att det i varje by skulle finnas en man som kunde ta hand om vägfararna. Historien följer den som gäller för Forshems kyrka, den enda kyrkan i Sverige med anknytning till Den Heliga Gravens orden med ursprung i Jerusalem.

Tidschema söndag 2 december:
Samling kl 12.15 (transport se nedan)
Bryggeriguidning kl 12.30
Kort promenad till gästgiveriet kl 13.50
Julbord kl 14.00
Pris:
Bryggeribesök – gratis, klubben betalar.
Julbord 595 kronor per person, inkl lättöl, vatten eller läsk. Betalas av var och en på plats.
Transportkostnaden återkommer vi till när vi vet mera om hur många vi blir.
Det är bokat för 20 personer. Anmäl dig och eventuell respektive så snart du kan, dock senast onsdag 31 oktober. Först till kvarn!
Maila eller sms:a din anmälan till tomas.carlsson@gmail.com eller 070-6717317. Glöm inte berätta om det gäller bara dig själv eller om även din respektive ska med. Ev andra gäster får vara på reservlistan i den mån det blir platser över efter anmälningstidens utgång. Undersök redan nu hur det ser ut i din kalender och boka så snart du kan. Benny kan kanske kontakta Lasse Stenlund som inte har så bra koll på mailen. Vet ni andra kamrater i klubben som kan ha missat detta mail så var snäll och kontakta dem.
Transport. Blir vi närmare 20 personer undersöker vi möjligheten att ordna en buss för oss alla och då delar vi på kostnaden som tillkommer. Blir vi bara omkring 10 personer blir detta för dyrt och några av oss får ställa upp och köra med egen bil istället. Jag anmäler mig redan nu som ”fyllechaufför”. Ange i anmälan om du kan ställa upp med bil och körning. Kostnaden delas då mellan medresenärerna.
Väl mött!
Tomas Carlsson och Ingmar Olsson
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 733 har läst detta.
© Oxhornet Mariestad. Länka gärna hit.